O pasiune din copilărie revenită la viață la maturitate a transformat-o pe Izabela într-un scriitor de povești pe piele. Dar nu orice povești, ci unele spirituale, transpuse vizual, prin care își dorește să ajute oamenii să își depășească fricile, să își vindece traumele și să își atingă scopurile. Artistul crede că fiecare trebuie să își găsească propria poveste în care să se regăsească și fiecare trebuie să poarte simbolurile cele mai apropiate de sufletul său.
Știți întrebarea aceea „Ce vrei să te faci când vei fi mare?”. Sigur o știți, pentru că, la fel de sigur ați răspuns la ea de nenumărate ori în copilărie și ați adresat-o măcar de câteva ori copiilor din grupul de prieteni sau vreunui puști simpatic din cartier. Prea puțini dintre noi sau dintre cei întrebați și-au urmat, însă acel vis din copilărie și prea mulți ne-am rătăcit în drumul spre acel vis, pe cărările trasate de altcineva, către visuri care nu ne aparțin.
Din fericire, există însă și excepții, oameni care realizează din timp că s-au abătut de la drumul spre vis și caută calea spre a-l regăsi, iar Izabela Tripșa este una din aceste excepții.
„De când eram mică am avut pasiunea de a desena. Îmi plăcea, în asta mă regăseam, era liniștea mea. Desenam ceea ce vedeam, natură statică și animale, apoi ușor-ușor începusem și cu portrete. Era tot ce imi doream să fac. Din păcate, prea mulți ani a rămas la stadiul de pasiune necultivată, pentru că nu s-a potrivit cu ce își dorea familia mea. Am aprofundat limbile străine și m-am îndreptat către job-uri în care se cereau astfel de competențe, dar mi-am dat seama repede că trebuie să mă întorc la prima dragoste, pentru că, nu-i așa, tot la ce vrea sufletul ajungem, așa că, în prezent, cultiv această pasiune, până va deveni jobul meu din vis cu normă întreagă!”, s-a destăinuit Izabela.
Acum are 23 de ani și crede că a regăsit calea spre desen, printr-o activitate care îi bucură sufletul și îi solicită zilnic imaginația și viziunea: tatuatul.
„Pasiunea pentru desenele pe piele a început atunci când mi-am făcut primele tatuaje. Mai întâi a fost inițiala mamei mele, undeva pe coastă. A fost un cadou de ziua ei și un mod în care am vrut să o introduc în lumea asta. Aveam 16 ani. Al doilea tatuaj a fost o coroană de lauri pe umăr, iar al treilea, unul mult mai mare, pe spate, sub forma unui lotus îmbinat cu un soare, care reprezintă pentru mine ideea de libertate. Acesta a fost practic începutul unei continue și fascinante povești legată de spiritualitate, pe care am continuat să mi-o „pictez” pe corp și din care fac parte cele trei cifre „9” de pe piept și tatuajul de pe braț, de departe, cel mai complex și mai colorat din toate. Acesta a fost realizat intuitiv, dintr-o serie de imagini alăturate, care sugerează aceeași idee: să avem încredere în tot ceea ce simțim și în tot ceea ce vedem, nu doar la propriu, pentru că de multe ori, ceea ce vezi nu e ceea ce pare”, a mai spus Izabela, ale cărei lucrări pot fi văzute pe pagina de Instagram Iszatattoo.
Pentru a-și urma visul, a fost nevoie să își pună deoparte resurse financiare pentru aparatură și cerneală, apoi să înceapă o muncă de documentare continuă în primul rând despre sănătate, despre ce riscuri presupune un tatuaj, ce înseamnă o infecție și cum se pot evita astfel de probleme, pentru că, spune ea, sănătatea clienților și design-ul tatuajului sunt cele mai importante în această activitate.
„După ce toate acestea au fost puse la punct, am avut noroc că știam oameni din industrie, care m-au îndrumat și m-au ajutat. Am primit foarte mult suport chiar de la artistul meu preferat, Cătălin Vlăduț Cornea, dar știu că mai am mult de învățat. Acum practic arta mea alături de echipa Soundwaves Tatoo Studio.
Îmi doresc să evoluez constant, așa că voi urma un curs de desen, care să mă ajute să creez o grafică cât mai aproape de perfecțiune, din punct de vedere al volumetriei și umbrelor, apoi îmi voi perfecționa tehnica și mă voi specializa în simbolistică spirituală astfel încât, în câțiva ani, să fiu acel tatuator spiritual la care visez. Îmi doresc să pot ajuta oamenii să facă cele mai inspirate alegeri, iar prin simbolurile apropiate de sufletul lor, pe care aleg să le poarte, să își depășească mai ușor fricile, să își vindece traumele și să își atingă scopurile”, a mai spus Izabela.
Pentru cei care apelează la ea, Iza însăși este o poveste. Prin desenele de pe propria-i piele și prin outfit-urile pe care le poartă tânăra reușește să desăvârșească imaginea acelui tatuator spiritual pe care l-a creat și care îmbină finețea unei blonde angelice, cu precizia unui chirurg și outfit-ul unei amazoane moderne.
Ce vor oamenii să își tatueze pe piele
„Cererile în privința modelelor de tatuaje sunt extrem de diverse și spun multe despre fiecare persoană în parte. Nimeni nu vine la salon fără să aibă o idee despre ce și-ar dori sau un motiv pentru care vrea să facă un tatuaj anume. Așa ajungi să cunoști lucruri despre fiecare, pe care poate nici apropiații lor nu le știu, de la detalii spirituale, la fotbal, la copiii lor sau la ce iubesc. Unul din cele mai recente și totodată impresionante tatuaje a fost cel ales de un prieten foarte bun, care a dorit să păstreze pentru totdeauna desenul naiv al băiețelului lui, prin care ilustra familia: mama, tata și copilul. Mi-a plăcut foarte mult și m-am simțit specială, pentru că m-a ales pe mine să îi transpun pe piele această imagine”, a povestit Izabela.
Cum este creat tatuajul visat
De cele mai multe ori, oamenii cam știu ce vor să își tatueze când vin la un salon nu au întotdeauna un desen anume, ci doar o idee sau un simbol ori niște cifre, așa că artiștii îi ajută să creeze acea imagine cât mai aproape de visul lor, pe calculator, în Photoshop.
Practic este vorba despre o consultație premergătoare tatuării, în timpul căreia artistul și clientul „lucrează” împreună la modelul respectiv, până când grafica devine ilustrarea perfectă a visului. Mai mult decât atât, după crearea modelului, desenul este printat pe o hârtie tip indigo și este imprimat pe piele, în locul unde urmează să fie definitivat apoi sub formă de tatuaj. Astfel, înainte de a avea un desen definitiv, fiecare poate vedea printr-un desen provizoriu, că va purta pe piele exact ce își dorește.
Autor: Corina Rob